Многима су услишене молитве, који су се молили у манастирском храму. Многима је подарено исцелење од болести, када им је читана молитва за здравље крај кивота Светога кнеза Лазара. Многи су ту благодат Божију и милост сакрили у својој души и нису ником казали. Записујемо само неке случајеве, ради прослављања имена Божијег и доказа да се и у наше време догађају чудеса Божија.

Исцељења

+++

Одмах по доласку светих моштију у манастир Раваницу 1989. године, родитељи из села Својнова, донели су своје парализовано дете и ставили поред кивота на под. Лежало је све време док је читана молитва и служена Света Литургија. Следеће недеље поново су дошли са дететом које је већ ходало. Пошто живе у иностранству, увек када су у Србији долазе да заблагодаре Светом кнезу Лазару.

+++

Радосав и Олгица Лазић из Јагодине, донели су своје унуче у наручју, 3-4 године старо, са јаком температуром коју лекари нису могли да излече. Дошли су до кивота Светог Кнеза Лазара и монахиња им је рекла да детету прислоне главу на кивот и покривачем на кивоту прекрију главу. Помоливши се, детету је температура одмах спала. Отишли су кући са великом радошћу благодарећи Богу и Светом кнезу Лазару.

+++

Ненад, ђавиомани младић из Неготина, исцелио се код моштију Светог кнеза Лазара, после очитаних молитви од стране О. Дамаскина, који је тада служио у манастиру. Он је пре тога често у својој болести испуштао крике разних животиња. После молитава, отишао је кући потпуно исцељен.

+++

На Божић 1994. испричала нам је девојка С. С. из П. Код Параћина, да је много патила од демонских сила. Дошла је у Раваницу, где јој је очитана молитва код моштију. Кад је отишла кући, дуго је повраћала, после чега је потпуно оздравила.

+++

Пава Ђишић из Зајечара, била је у манастиру Раваница 1993. г. На дан Св. цара Константина и Јелене. Имала је јаке болове у ногама и теже се кретала.Читана јој је молитва, и како каже, и сама се молила. По повратку кући, болови су почели да се смањују, док потпуно нису ишчезли. Из захвалности Светом кнезу Лазару, исхеклала је богатим радом велики прекривач за кивот и за три сточића у цркви. После исцељења, долазила је сваке године и помагала сестрама у раду.

+++

Један господин који живи у иностранству, иначе родом из Ћуприје, дошао је у манастири да заблагодари Богу и Светом кнезу Лазару и том приликом испричао је следеће: „Лекари су ми пронашли рак на плућима. Приликом посете Србији дошао сам да се помолим Светом кнезу Лазару због својих здравствених проблема. Када сам се после тога вратио у иностранство и отишао на редовну контролу испоставило се да су ми плућа чиста. Од рака није било ни трага. Много сам благодаран Светом кнезу Лазару на његовој помоћи“.

+++

Игуманија манастира Раванице, мати Марија, испричала је: „22. јула 2010. г. не приметивши да је продужни кабл оштећен и да су огољене жице, увукла сам га у утичницу са великом муком јер је виљушка била пунија. Одједном видим да се виљушка сама извукла из утичнице, иако сам је ја једва увукла. Тек тада сам приметила да је кабл оштећен и да је могао да изазове пожар. Тако је Свети кнез Лазар, извукавши виљушку из утичнице, сачувао и нас и манастир од пожара, који је могао да се догоди“.